WERKWIJZE

Als je voor mij kiest als je doula, maken we eerst een afspraak voor een kennismakingsgesprek. In dat gesprek kijken we of het klikt tussen ons en vraag ik je wat ik voor je zou kunnen betekenen.

Als je besluit dat je mij graag als je doula wilt, kom ik in principe drie keer bij je op bezoek tijdens de zwangerschap. We praten dan samen over je wensen, verwachtingen en eventuele angst met betrekking tot de bevalling. Wanneer je dit fijn vindt, help ik je bij het maken van een geboorteplan. Als je een partner hebt, is het belangrijk dat deze ook tijdens (één van) de gesprekken aanwezig is, zodat we elkaar kunnen leren kennen. Tussen de gesprekken door kun je me mailen als je vragen hebt, dan denk ik met je mee. Als je dat wilt, kan ik met je mee naar een zwangerschapscontrole.

Vanaf 3 weken voor de uitgerekende datum sta ik voor je in de wacht. Als de bevalling begonnen is, mag je me meteen bellen. Ik kom naar je toe zo gauw jij dat wilt en zal bij je blijven tot je kindje is geboren. Tijdens de bevalling kan ik je helpen door bij je te zijn en jou en je eventuele partner fysiek en emotioneel te steunen. Ik kan je helpen je wensen te verwoorden naar de verloskundige of het ziekenhuispersoneel. Na de bevalling kom ik bij je langs met een geboorteverslag en evalueren we samen hoe het is gegaan.