OVER MIJ

10362807_514439328668239_5188492614015106817_o

Mijn naam is Elise van de Geer. Ik ben getrouwd en woon in Putten, op de Veluwe. Wij hebben samen vier prachtige kinderen, twee jongens en twee meisjes. Ze zijn 21,19, 17 en 14 jaar. Door mijn eigen bevallingen heb ik geleerd hoe nodig het is dat je je tijdens de bevalling veilig voelt, en hoe belangrijk dit moment is in je leven en voor de hechting aan je baby. Een liefdevolle bevalling is een positieve ervaring die jij en je kindje voor de rest van jullie leven met je meedragen. Omdat ik overtuigd ben van het belang van een goede hechting tussen moeder en kind, wil ik mij hier graag voor inzetten. Ik ben ervan overtuigd dat een bevalling waarin je je zo veel mogelijk veilig en ondersteund hebt gevoeld, hier veel aan kan bijdragen. Mijn passie om te kunnen meehelpen aan een goede hechting tussen moeder en kind is onder andere de reden dat ik mijn bachelor psychologie heb gehaald en dat ik daarna (2013/2014) de opleiding tot doula in Utrecht heb gevolgd.

Op dit moment ben ik met veel plezier bezig met de master levenslooppsychologie aan de Open Universiteit. Ik ben bezig met het schrijven van mijn scriptie over factoren die meespelen bij het ontstaan van PTSS-klachten na een bevalling. Drie middagen in de week werk ik als huiswerkbegeleider op een middelbare school. Als doula begeleid ik zowel Nederlandse vrouwen als vrouwen uit een asielzoekerscentrum. Daarnaast heb ik ervaring met de telefonische begeleiding van vrouwen en tieners met een onbedoelde zwangerschap en de mensen om hen heen. Ik ben meerdere keren betrokken geweest bij de ondersteuning van gezinnen bij de verwerking van een miskraam of rond de geboorte van een overleden kindje en heb meegedraaid in het zorgteam rond een gezin met een premature baby.

Omdat ons jongste kind een huilbaby was, weet ik hoe zwaar en vermoeiend dit voor ouders kan zijn. Dat is de reden dat je mij ook kunt bellen als je kindje erg veel huilt, of als je even je verhaal kwijt wilt en wat advies wilt hebben. Ook als je worstelt met de gevolgen van een traumatische bevalling of een postnatale depressie kun je bellen voor ondersteuning en advies.